flag de 17 ani inner

activitate acvatica gravide

Programele de educatie acvatica pentru gravide constituie cel mai bun mijloc de relaxare pentru perioada prenatala, avand la baza, in mod esential, relatia dintre mama-tata-bebelus.

Pentru fiecare categorie de beneficiari ai programelor de educatie acvatica este necesara o pregatire si un mod de lucru specifice, adaptate la nevoile acestora si personalizate.

In ultimii ani, sunt din ce in ce mai recunoscute beneficiile practicarii activitatii acvatice pre si postnatale pentru sanatatea femeii gravide si a viitorului ei copil. Apa este un mediu excelent pentru practicarea unor exercitii fizice si miscari speciale adaptate perioadei de sarcina, pregatirii pentru nastere si revenirii la normal in perioada postnatala.

Beneficii

Usurinta practicarii exercitiilor in mediul acvatic, in comparatie cu practicarea exercitiilor de tip aerobic, explica preferinta si cerinta pentru acest tip de miscare din partea multor gravide, mai ales in ultimul trimestru de sarcina cand, datorita greutatii crescande, miscarile incep sa devina din ce in ce mai greoaie.

Dincolo de beneficiile miscarii in apa, apare si “starea de bine” pe care gravidele  mentioneaza in mod constant ca o au dupa practicarea unui asemenea program.

Muzica, care insoteste asemenea programe se adapteaza tipurilor de exercitii practicate, facand astfel posibil ca in timpul sesiunilor, gravidele sa se relaxeze, data fiind atmosfera extrem de linistitoare, dar si usurinta cu care se executa exercitiile datorita efectelor presiunii hidrostatice.

Efectele concrete ale activitatii acvatice constau in: imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice, imbunatatirea respiratiei, reglarea digestiei, reducerea edemelor, reducerea tensiunii articulatiilor si relaxare.

La aceste programe poate avea acces orice gravida deorece nu exista conditia existentei unor abilitati de inot, atata timp cat apa din piscina are o adancime corespunzatoare.

Femeile care au adoptat un astfel de program de activitate acvatica au trecut mult mai usor peste durerile nasterii si s-au refacut intr-un timp mult mai scurt.

Sedinta de educatie acvatica pentru cuplu se desfasoara individual pentru fiecare cuplu, in urma unui program anterior stabilit.

Contraindicatii

Restrictiile participarii la programele de activitate acvatica sunt legate de existenta unor afectiuni cum ar fi boli de inima, infectii, diabet, epilepsie si insuficienta respiratorie. Tot aici ar trebui mentionata inca o categorie de afectiuni, a caror aparitie este strans legata de sarcina si care, de asemenea, trebuie luate in considerate cu multa atentie, pentru a nu periclita evolutia normala a sarcini existente. Ele sunt avorturile spontane in antecedente, cerclajul colului uterin, hipertensiunea arteriala, intarzierea de crestere intra-uterina,etc.

Specialistii au demonstrat ca femeile care desfasoara activitati fizice pe timpul sarcinii, sunt ferite de a dezvolta o forma de hipertensiune indusa de sarcina.

Se pune accent atat pe exercitii care lucreaza musculatura pelviana, cat si pe cele pentru mobilitate in special la nivelul articulatiilor bazinului.

In cadrul acestor sedinte, gravidelor li se predau lectii grupate pe categorii:

  • exercitii pentru un travaliu usor
  • exercitii pentru atenuarea durerilor din timpul nasterii
  • exercitii pentru imbunatatirea circulatiei de la nivelul membrelor inferioare.

separator to top
inner-blur
  • Activitate acvatica pentru femeile insarcinate

    home-ico-2 Exercitiile in apa pentru gravide imbunatatesc activitatea cardiovasculara a mamicilor, asigura o nastere fara probleme si dureri, dar si un tonus de invidiat.
separator to bottom

Adela si Dragos Stan, parintii lui Filip si Leon, multipli campioni municipali si nationali.

Pentru noi, beneficiile Metodei Sultana pot fi exprimate matematic pe hartie, in masura in care metoda a pus bazele psihomotorii ale unor timpi si performante remarcabile la concursuri nationale de natatie. Este apanajul unor parinti care inteleg secretul din spatele succesului mai departe de talent si munca sustinuta. Munca Georgetei Sultana a fost pasaportul copiilor nostri pentru gandire pozitiva, perseverenta, alegerei asumate si responsabile, fericire, succese neconditionate, fizic de invidiat. Acesti copii au deja inscris in ADN, secretul unei vieti mai bune.
Adela si Dragos Stan
parintii lui Filip si Leon, multipli campioni municipali si nationali.

Sanda Ladosi

Toti ne dorim copii sanatosi si miscarea inca de la o varsta frageda nu poate sa faca decat bine. Asa ca pentru ambii copii am ales sa o am aproape pe GETI, asa cum ii spunem noi. Si-a dezvoltat o echipa serioasa de profesionisti, ce contureaza personalitatile copiilor, incepand de acasa si apoi continuand in piscine speciala de la Micii Campioni. Cel mai bine ar fi sa incerci.
Sanda Ladosi

Irina Deleanu, presedinte Federatia Romana de Gimnastica Ritmica

Ai un nou membru in familie…? Vrei ca problemele si intrebarile tale sa dispara…? Cheam-o pe Mami Geti!
Irina Deleanu
presedinte Federatia Romana de Gimnastica Ritmica

dr. Daniela Taropa – Family Clinic

Georgeta Sultana a facut mai mult: a dezvoltat o metoda care s-a raspandit din ce in ce mai mult, folosind efectele benefice ale apei. Astfel, stimuland rexflexul de scafandru, bebelusul isi fortifica organismal devenind din zi in zi, mai sanatos. Ii multumim Getei Sultana pentru sanatatea copiilor nostril.
dr. Daniela Taropa
Family Clinic

Rita Muresan

Cred cu convingere ca relatia dintre fetele mele si apa, relatia foarte buna, este rodul acelor seri in care Geta le facea mai mult decat un masaj sau hidroterapie, le pregatea pentru viitor. De altfel, Rege si Glo sunt doua fete inalte, supple, gratioase, care iubesc apa. Iar totul i se datoreaza si minunatei Geta! Multumim Mami Geti!
Rita Muresan

Simona Balanescu – realizator TV

Inotul timpuriu creste increderea in sine si independent copilului, prin miscari libere executate in apa, lucru care nu este posibil pentru copilul mic cu aceeasi usurinta in mediul terestru. Apa devine acum, ca in burtica mamei, un mediu protector si stimulant pentru bebelus, in care miscarile se desfasoara fara prea multa dificultate, datorita gravitatiei inexistente. Cititi mai multe in Ghidul profesionistei Georgeta Sultana, de la care avem cu totii ce invata!
Simona Balanescu
realizator TV