flag de 17 ani inner

intrebari frecvente

 

De ce sa-mi aduc copilul la inot de la varsta de 4 luni si jumatate?                                                                                                              

Este demonstrat stiintific ca pana la varsta de 6/8 luni, bebelusii pastreaza inca reflexul de apnee din mediul intrauterin. Prin intermediul scufundarilor/imersiilor, acest reflex se va transforma intr-un automatism, oferindu-i copilului, pe tot parcursul vietii, o achizitie unica. In apa, copilul poate exersa mai multe grupe musculare decat pe uscat datorita faptului ca este mai putin restrictionat de gravitatie, lucru care ii da posibilitatea unui avantaj considerabil in cazul initierii inot. Exercitiile de relaxare si stimulare combinate cu apa calda din bazin stimuleaza apetitul si somnul, ce au un efect pozitiv in dezvoltarea armonioasa a bebelusului.

Cum imi pot inscrie bebelusul la sedintele de educatie acvatica?                                                                                                                    

In urma unei discutii telefonice se va programa o prezentare inainte de inscrierea propriu-zisa, pentru ca parintii sa afle toate informatiile necesare, cat si pentru a vedea conditiile in care se desfasoara sedintele de educatie acvatica de la Clubul Micii Campioni.

Cum se va desfasura prima sedinta de educatie acvatica?                                                                                                                  

Instructorii clubului Micii Campioni lucreaza dupa protocoale de lectie specifice fiecarei categorii de varsta, cu exercitii si obiective specifice si cu accent pe socializare. Pentru ca fiecare copil este unic si nicio zi nu seamana cu alta, se va respecta ritmul propriu al fiecarui copil si felul in care acesta poate evolua in mediul acvatic.

Cat dureaza o sedinta de educatie acvatica?                                                                                                                                                         

O sedinta dureaza in medie, intre 35 si 45 de minute, in functie de categoria de varsta in care se incadreaza copilul, dar si de starea copilului din ziua respectiva.

Poate intra si parintele in apa alaturi de copil?                                                                                                                                                      

Pentru primele sedinte, pentru acomodarea cu mediul acvatic, este recomandat la copiii cu varste pana in 2 ani sa fie prezent si unul dintre parinti in apa. Acest lucru este necesar pentru siguranta afectiva, pentru a-i face trecerea copilului mai usoara catre mediul acvatic, un mediu nou pentru copil, dar si catre instructor, o persoana total necunoscuta pentru el.

Am nevoie de avize de la medic inainte de intrarea in apa?                                                                                                                          

Inainte de prima sedinta este necesara obtinerea unui aviz epidemiologic pentru copil, de la medicul pediatru care sa ateste ca este clinic sanatos, dar si o copie de pe carnetul de vaccinari. Pentru parintele care va insoti copilul in apa este necesar un aviz de la medicul de familie.

Care este necesarul pentru sedintele de educatie acvatica?

    • Pampers special pentru apa;
    • Slip de baie sau costum de baie;
    • Prosop, halat, gel de dus, betigase de urechi;
    • Casca si ochelari de inot pentru copiii peste 2 ani;
    • Papuci pentru copiii peste 1 an si pentru insotitori;
    • Costum de baie si casca de par pentru parinte;

Pe perioada iernii este recomandata continuarea programului?                                                                                                                      

In sezonul rece, este cunoscut faptul ca sistemul imunitar al copilului este mai slabit, motiv pentru care, medicii sustin ca practicarea a diverse activitati sportive il poate intari. Din experienta noastra, am observat ca prin continuitatea programului de educatie acvatica si in timpul sezonului rece, sistemul imunitar al copilului va fi intarit, iar organismul va face fata virusurilor cu care copiii intra adesea in contact, mai ales in colectivitate. Sunt cateva reguli care recomandam sa fie respectate, astfel incat o posibila raceala sa fie prevenita.

Este important ca sedintele de educatie acvatica sa nu fie intrerupte?                                                                                  

Continuitatea programului de educatie acvatica este foarte importanta, intrucat rezultatele pozitive si achizitiile dobandite sunt mai evidente, iar evolutia copilului este mult mai vizibila. In urma unei pauze mai mari, copiii pot pierde deprinderile invatate deoarece nu au memorie musculara, iar dupa fiecare pauza urmeaza o perioada de reacomodare cu mediul acvatic.

Ce fac in cazul in care bebelusul incepe sa planga?                                                                                                                                                      

In mod normal, bebelusii si copiii mici raspund in mod pozitiv la prima intalnire cu mediul acvatic, insa exista posibilitatea, ca din cauza unui disconfort preexistent, cel mic sa planga ( sa ii fie foame sau somn, gingii inflamate, crampe, etc.). Noi consideram ca atunci cand copilul plange este o modalitate in care acesta comunica starea sa celor din jur si poate fi folosita intr-un mod constructiv.

Cand invata copilul sa inoate?                                                                                                                                                                                  

Deplasarea independenta a nou-nascutului este posibila in timpul imersiei pentru cateva secunde. Deplasarea fara ajutorul instructorului sau a obiectelor plutitoare in mediul acvatic este posibila dupa varsta de 2 ani, pe distanta scurta ( 4 metri), iar despre procedeele de inot se poate vorbi dupa varsta de 4 ani, cand copilul este capabil sa-si coordoneze miscarile.

separator to top
inner-blur
  • Dezvoltare armonioasa

    home-ico-2 Principiile educatiei acvatice sunt respectul pentru ritmul de dezvoltare al fiecarui copil in parte, dar si pentru capacitatile intelectuale si afective, nevoile si dorintele copilului.
separator to bottom

Adela si Dragos Stan, parintii lui Filip si Leon, multipli campioni municipali si nationali.

Pentru noi, beneficiile Metodei Sultana pot fi exprimate matematic pe hartie, in masura in care metoda a pus bazele psihomotorii ale unor timpi si performante remarcabile la concursuri nationale de natatie. Este apanajul unor parinti care inteleg secretul din spatele succesului mai departe de talent si munca sustinuta. Munca Georgetei Sultana a fost pasaportul copiilor nostri pentru gandire pozitiva, perseverenta, alegerei asumate si responsabile, fericire, succese neconditionate, fizic de invidiat. Acesti copii au deja inscris in ADN, secretul unei vieti mai bune.
Adela si Dragos Stan
parintii lui Filip si Leon, multipli campioni municipali si nationali.

Sanda Ladosi

Toti ne dorim copii sanatosi si miscarea inca de la o varsta frageda nu poate sa faca decat bine. Asa ca pentru ambii copii am ales sa o am aproape pe GETI, asa cum ii spunem noi. Si-a dezvoltat o echipa serioasa de profesionisti, ce contureaza personalitatile copiilor, incepand de acasa si apoi continuand in piscine speciala de la Micii Campioni. Cel mai bine ar fi sa incerci.
Sanda Ladosi

Irina Deleanu, presedinte Federatia Romana de Gimnastica Ritmica

Ai un nou membru in familie…? Vrei ca problemele si intrebarile tale sa dispara…? Cheam-o pe Mami Geti!
Irina Deleanu
presedinte Federatia Romana de Gimnastica Ritmica

dr. Daniela Taropa – Family Clinic

Georgeta Sultana a facut mai mult: a dezvoltat o metoda care s-a raspandit din ce in ce mai mult, folosind efectele benefice ale apei. Astfel, stimuland rexflexul de scafandru, bebelusul isi fortifica organismal devenind din zi in zi, mai sanatos. Ii multumim Getei Sultana pentru sanatatea copiilor nostril.
dr. Daniela Taropa
Family Clinic

Rita Muresan

Cred cu convingere ca relatia dintre fetele mele si apa, relatia foarte buna, este rodul acelor seri in care Geta le facea mai mult decat un masaj sau hidroterapie, le pregatea pentru viitor. De altfel, Rege si Glo sunt doua fete inalte, supple, gratioase, care iubesc apa. Iar totul i se datoreaza si minunatei Geta! Multumim Mami Geti!
Rita Muresan

Simona Balanescu – realizator TV

Inotul timpuriu creste increderea in sine si independent copilului, prin miscari libere executate in apa, lucru care nu este posibil pentru copilul mic cu aceeasi usurinta in mediul terestru. Apa devine acum, ca in burtica mamei, un mediu protector si stimulant pentru bebelus, in care miscarile se desfasoara fara prea multa dificultate, datorita gravitatiei inexistente. Cititi mai multe in Ghidul profesionistei Georgeta Sultana, de la care avem cu totii ce invata!
Simona Balanescu
realizator TV